A C3S Elektronikai Fejlesztő Kft-t a korábbi hazai és Európai Uniós kutatási és fejlesztési projektekben és a Masat–1, Magyarország első műholdja projektben megszerzett mérnöki és projektviteli tapasztalataikra alapozva hozták létre. A cég portfóliójába hazánkban először bekerült a komplett szoftveres és hardveres beágyazott és más elektronikai rendszer-megoldások mellett a kis-műholdas alkatrészek, alkalmazások és komplett küldetések tervezése is. Eddigi tapasztalataik alapján komplett kisműholdas küldetések, műholdfedélzeti rendszerek (nagy műholdakban is), protokollok és a földi szegmens számos részegységének fejlesztését és kivitelezését is vállalják a tervezéstől, az előállításon keresztül a tesztelés teljes folyamatán át. Egyéb iparágakban is a beágyazott technológiák területén tevékenykednek, különösen fontosak az ipari gyártóegységekbe kidolgozott energiaellátó, vezérlő és monitorozó rendszermegoldásaik.

Az űrtevékenység területén elért fontosabb eredményeik

Az űrtevékenységek területén a cég első önálló eredménye az Európai Űrügynökséggel (ESA) közreműködve létrehozott három különböző kisműholdas technológia: 3/6U CubeSat műhold-szerkezet, azonos méretű műholdba fedélzeti számítógép és TeleCommand & TeleMetry (TCTM) kommunikációs rendszer. A C3S Kft. által fejlesztett eszközök a jelen piaci forgalomban kapható eszközökhöz képest nagyobb megbízhatóságot és energiahatékonyságuk mellett jobb termikus tulajdonságokat biztosítanak. Rendkívüli előnyük a gyors és hatékony integrálhatóság és a redundanciának köszönhetően hosszabb élettartam érhető el a műholdpályán. Folytatásképp a teljes műhold platformhoz szükséges egyéb alrendszerek fejlesztését is megkezdik, így hamarosan komplett platform is elérhetővé válik egy kézből.

Második ESA projektjük célja egy Intelligent Payload Controller (IPC) megvalósíthatóságának vizsgálata volt, ezt is sikeresen zárták. A későbbiekben termékfejlesztésként is folytatható a megkezdett munka.

2015 júliusában csatlakoztak a PLATO 2.0 küldetéshez a német OHB-n és a DLR-en keresztül. Az ESA által finanszírozott projektben a C3S Kft. feladata a hasznos teher 34 kamerájához az energiaellátás és a szinkronizációs jelek biztosítása.